15 Aralık 2015 Salı





                               Beyaz Lahana Sarması


            Malzemeler:
 
  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 400 - 500 gr kıyma
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  •  1/2 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz   
     Sos için:
      1/2 çay bardağı sıvı yağ
      1 yemek kaşığı domates salçası
           
       Yapılışı:

      Öncelikle lahanamızı ayıklayıp , yıkayıp geniş bir tencerede kaynayan suda haşlayıp süzgeçe çıkarıyoruz. Haşlarken çok fazla tutmuyoruz. Çünkü çok haşlarsak sararken dağılır ,bunu iyi ayarlamalıyız.
        İç harcımızı hazırlamak için kıymamızı derin bir kabın içine koyuyoruz ,soğanımızı küçük doğrayıp  bütün malzemeyi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Lahana yapraklarımızı sarmalık şekilde kesip içine yeteri kadar malzeme koyarak rulo şeklinde ince parmak kalığınlığında sarıyoruz. Kıymanın pişerken  çıkmaması için sarmaların uç kısımlarını parmağımızla içeri sokmalıyız.
    Sarmalarımızı yayvan bir tencereye koyup , bir kaşık domates salçasını yarım çay bardağı sıvı yağla karıştırıp üzerine döküyoruz. Sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz.( otalama 25 - 30 dk ). Afiyet olsun...

     Sarmalık lahana alırken yumuşak ve damarsız olmasına dikkat etmenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder