Tirit Kebabı ( Konya yöresi )
Malzemeler
- 500 gr dana veya kuzu kuşbaşı
- 1 tane tırnaklı pide
- 1 tane kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1/2 kg yoğurt
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane orta boy domates
- 1,5 su bardağı et suyu
- Bir tutam maydanoz
- Tuz, karabiber,pulbiber
- 1 kaşık tereyağ
Yapılışı :
Etleri yıkayıp tavaya koyuyoruz. Suyunu çekene kadar iyice pişiriyoruz. İki kaşık sıvı yağ koyuyoruz , yemeklik olarak doğradığımız soğanları ekleyip pempeleşinceye kadar kavuruyoruz. Biberleri , küp küp doğradığımız domatesleride tavaya atıyoruz ve iyice soteliyoruz. Tuzunu ,karabiberi,pulbiberi ekleyip iyice piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatıyoruz.
Pideyi kare kare küçük doğrayıp fırında kızartıyoruz. Yoğurdu iyice çırpıp içine sarımsağı , biraz tuz ekliyoruz.kızarmış pidelerin üzerine sıcak et suyunu gezdiriyoruz.yoğurdu üzerine döküyoruz. Orta kısmına hazırladığımız etleri koyup üzerine ince kıydığımız maydanozları serpiyoruz. Kızdırdığımız tereyağına birazda pulbiber ekleyip üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun...
Bu konyanın meşhur kebabıymış. Konyaya gittiğimde bir arkadaşım bizi oranın meşhur tititçisine götürmüştü ve orda yemiştim , hoşuma gitti. Bende sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder