Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gr margarin ( oda sıcaklığında )
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta ( sarısı üzerine sürmek için ayrılacak )
- 1 çorba kaşığı çörek otu ( tepeli olmayacak )
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Bir kabın içerisine bütün malzemeyi alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp elimizin içinde oval şekilde yuvarlayıp avuç içimizle hafif düzleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerlerine çatalla hafif şekil veriyoruz. Yumurtayı sürüp 180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder