8 Şubat 2015 Pazar



KUMRU

MALZEMELER

4.5  su bardağı  un  
100 gr kuru maya 
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta
3 tatlı kaşığı toz şeker 
1 paket margarin 
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı susam (üzeri için)


YAPILIŞI

Margarin eritilir, şeker,maya ve süt ilave edilir. 1 yumurtanın sarısı üzerine sürülmek için ayrılır. Unu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde bezeler ayrılarak avuç içerisinde hafif yuvarlanır, poğaça şekli verilir. Poğaçalar önce yumurtaya sonra susama bulanır, tepsiye dizilerek 250 derece fırında pişirilir.


PÜF NOKTASI

Hamur, mayalandığı/mayası geldiği an bekletilmeden şekil verme aşamasına geçilmelidir. Şekil verilip tepsiye dizildikten sonra 10 dk kadar bekletmesi daha iyi sonuç veriyor.


1 yorum: