8 Şubat 2015 Pazar

AŞURE

MALZEMELER

2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı yarma mısır
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru incir
Yarım su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
Yarım su bardağı kuş üzümü
1 tane portakalın kabuğu
1 su bardağı süt
2 kg. toz şeker

Süslemek için isteğe göre ceviz, fındık, nar, karanfil, tarçın gibi malzemeler kullanılabilir.

YAPILIŞI
Baklagiller ayrı ayrı akşamdan ıslatılır. Akşamdan ıslatılan baklagiller sabah ayrı ayrı haşlanarak - iyice pişirilen aşurelik buğdaya eklenir. Eklenen malzemelerin de piştiğinden emin olunduktan siyah suyu çıkana kadar haşlanan meyveler ve şeker de aşureye eklenir. Bu aşamadan sonra 10-15 dakika kadar daha pişen  aşure kaselere dağıtılarak süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder