3 Nisan 2019 Çarşamba




                 Hamsili Pilav


        Malzemeler :
  • 1,5 kg hamsi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tane kuru soğan
  • 20 g çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Sıvı yağ ve tereyağ

     Yapılışı :
   Hamsilerin kılçığını çıkararak temizleyip yıkayın ve suyunu sızması için bir süzgeçe koyun. Pirinci sıcak suda ıslatıp en az 30 dk.kadar bekletiniz. Kuş üzümünü ılık sıya koyup bekletip yıkayın. Kuru soğanı mümkün olduğu kadar küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar soteleyip çam fıstığını sonra kuş üzümünü de koyup biraz kavurun. Pirinci iyice yıkayıp tencereye döküp baharatlarını ,tuzunu ve suyunu ekleyip suyunu iyice çekene kadar pişirin. Pilav demlenirken küçük boy yuvarlak borcamın tabanını iyice yağlayarak hamsilerin derileri alta gelecek şekilde güzelce dizip üzerine demlenen pilavı yayın ,üzerine tekrar hamsileri dizip hafifce yağlayıp önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana ( 30 dk. ) pişiriniz . Afiyet olsun......🍴🐟🐬💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder