Deniz Dalgası Tatlısı
Malzemeler :
- 250 g tereyağ veya margarin
- 2 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı ince dövülmüş fındık
- 3 kaşık antep fıstığı toz halinde
- 2 yemek kaşığı tahin
- 4 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tane yumurta
Şerbet İçin :
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon
Yapılışı :
İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım . Diğer taraftan bütün malzemeyi katarak yumuşak bir hamur yoğuralım . Hamurdan parçalar koparıp elimizde oval biçimde yapıp çay bardağının ağzı ile deniz dalgası şekli verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizerek 180 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirelim . Çıkardıktan beş dakika sonra üzerine soğuk olan şerbeti döküp bekletelim. Üzerine antep fıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.....🌟🍴☕️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder