13 Nisan 2019 Cumartesi






                  Deniz  Dalgası Tatlısı

           
                  Malzemeler : 

  • 250 g  tereyağ veya margarin
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş fındık
  • 3 kaşık antep fıstığı toz halinde
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 çay bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta 
      Şerbet İçin :
     3 su bardağı toz şeker
     4 su bardağı su
     4-5 damla limon
   Yapılışı :

       İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım . Diğer taraftan bütün malzemeyi katarak yumuşak bir hamur yoğuralım . Hamurdan parçalar koparıp elimizde oval biçimde yapıp çay bardağının ağzı ile deniz dalgası şekli verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizerek 180 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirelim . Çıkardıktan beş dakika sonra üzerine soğuk olan şerbeti döküp bekletelim. Üzerine antep fıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.....🌟🍴☕️


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder