9 Temmuz 2015 Perşembe




      

                    Vişneli İrmik Tatlısı


          Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
      Vişneli Sos İçin:
   
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çarba kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker      
      
      Yapılışı:
  
  İlk olarak irmikli muhallebiyi yapıp dikdörtgen borcam tepsisine döküyoruz. Sonra vişneli sosu yapıyoruz ve irmik tatlısının üzerine döküyoruz. Soğuyunca buz dolabına koyuyoruz ve soğuk olarak servis yapıyoruz.
      Yaz aylarında yenilebilecek hafif ve güzel bir tatlı. Denemenizi öneririm.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder