20 Temmuz 2015 Pazartesi



             Arnavut Bıçak Tatlısı

       Malzemeler:
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı süt 
  • 6 su bardağı un
  • 2 adet yumurta

     Şerbeti İçin:
  • 5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
    Üzeri İçin :
  
Toz fıstık 
Kaymak
    
     Yapılışı:
          Önce beş bardak suyu , iki buçuk bardak şekeri koyarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.( şerbeti ortalama orta ateşte 20 dk kadar kaynatıyorum. )
   Yayvan ve derin bir tencere veya tavayı alıyoruz. Yağı içerisine koyup eritiyoruz , sütü de koyuyoruz. Süt kaynamaya başlayınca unu ilave ediyoruz ve pişip un kokusu gidinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp biraz soğumasını bekliyoruz ve yumurtaları kırarak kaşıkla karıştırıyoruz . Daha sonra elimizle iyice yoğuruyoruz ve dikdörtgen borcama elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Bıçakla dilimliyoruz ,190 derecede pişiriyoruz. Çıkardıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz. Servis ederken üzerine fıstık serpip , kaymak koyuyoruz. Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder